A gyerekek kíváncsisága és felfedező vágya különleges módon segíti őket a fejlődésükben.

A formák és színek elsajátítása egy fontos mérföldkő gyermekeink életében, később ezek az alapok elsajátítása végett lesznek képesek azonosítani és megkülönböztetni dolgokat, mint például az embereket, állatokat vagy helyeket. Ezért is fontos, hogy segítsük őket ebben már fiatal koruktól kezdve, hiszen később erre fognak építkezni.

Képzeljük el úgy, mint ahogy építő kockákból építünk várat, nem hagyhatunk ki egy elemet sem, ahhoz, hogy elérjünk a torony tetejéig.

Ebben a blog cikkben ennek a “toronynak” a megépítéséhez hoztunk pár tippet!

Környezetünk használata a tanulásra

A mindennapi életben, környezetünkben is rengeteg lehetőséget találhatunk arra, hogy tanítsuk gyermekeinket, így van ez a formákkal és színekkel is.

Akár vacsorakészítés közben is szortírozhatjuk a hozzávalókat színek szerint velük, vagy az egyik délutáni séta alkalmával kereshetünk különböző formákat, hiszen rengeteget találhatunk, háromszög alakú háztetőkben, kocka és kör ablakokat és még ezerfélét.

Valamint a környezetük vagyunk mi magunk is, hiszen mi vagyunk az idősebbek, ezáltal példaértékűek is számukra. Mindent könnyebben és érthetőbben tanulnak meg, ha mi magunk is leülünk velük és tőlünk tanulnak közvetlenül.

Bátran találjunk ki játékos módszereket a saját igényeink szerint is.

Használjuk ki a környezetünket is, hiszen ennél egyszerűbb nincs is!

Játékosan kreatív tevékenységek

A játékok alapvető módszernek számítanak mikor a gyermekek tanulására esik a szó, hiszen melyik kis lurkó ne imádna játszani? 

Az egyik ajánlásunk erre a Montessori fa szortírozó játék, ami nem csak élénk színével segíti a gyermekek tanulását, de az azonosításon kívül a finommotorikát is fejleszti, hiszen a lyukacskákba való illesztés is egy külön kihívás a piciknek, valamint számolni is tudnak, ezáltal pedig tanulni, mivel minden formán különböző számú lyukakat találhatunk.

Montessori fa szortírozó játék

Színes geometriai tábla, ami szórakoztató élményt ad a kicsiknek, akárcsak egy puzzle a felnőtteknek.

Nagyszerű ajándékötlet, amely a játék élményén túl a gyerkőc kognitív készségeit is hatásosan fejleszti.

4990Ft

Valamint segítségükre lehet még az Alak és színválogató óra, ami szintén fából van. Kialakításában is igen esztétikus és szép játék, ennél is ugyan úgy a színekkel és formákkal ismerkedhet gyermekünk és ismételten a számokkal is szembe kerülhet, viszont ennél a játéknál az órát is elkezdheti már megtanulni és magáénak tudni.

Montessori alak és szín-válogató óra

Tökéletes választás azok számára, akik szeretnék fejleszteni gyermekeik finommotoros készségeit, színekkel és alakokkal való azonosítását, valamint az óra megismerését.

A fa játékhoz tartozik 12 különböző színű és alakú elem, amelyeket a megfelelő helyre kell illeszteni a fa játékon.

5490Ft

Végül de nem utolsó sorban ajánljuk még a Számrejtvény válogató játékunkat, amivel részletesen megtanulhatnak számolni és különböző formákat, színeket beazonosítani is. Ez a játék többféle kihívást is tartogat nekik, ilyen a számok és formák felismerése, valamint a számolás rejtelmei.

Montessori számrejtvény válogató játék

kiváló oktatási eszköz, amely segít a gyermekeknek megérteni és elsajátítani a számolás alapjait, valamint a geometriai formákat.

5990Ft