Gyermekünk növekedési ideje a születésétől 3 éves koráig háromszor gyorsabb, mint az ezt követő időszak. Ilyenkor számukra nem csak a testi, de a szellemi változásaik is háromszoros sebességgel mennek végbe, minden másodperc tanulásból áll nekik. 

De mi az a sokrétű játék, mely gyermekünk fejlődésében nagy szerepet vállalhat? Bizony, ezek az építőkockák!

Nem csak a piciknek, a nagyobb gyerkőceinknek is igen hasznos ajándék lehet egy doboz ilyesfajta játék, a következő területek fejlesztése miatt:

1. Kreativitás

A gyerekek fantáziájának igazán csak a képzelet szabhat határt…

Az építőkockával való játék pedig ezt csak még inkább felerősíti, hiszen nincs megszabva mit és hogyan építsenek.

A különböző darabok egymásra pakolása ösztönzi őket arra, hogy minél inkább használják a kreativitásuk és létrehozzák a saját világukat vele.

2. Térbeli gondolkodás

Az építés során erősen fejlődik a térbeli gondolkodásuk és a térbeli alakok megismerése is számukra.A különböző alakú, méretű, textúrájú és színű darabokkal megtanulják megérteni és használni a térbeli viszonyokat, kapcsolatokat.

Ez rengeteget segít abban, hogy megismerjék a távolságokat, méreteket és pozíciókat. Erre az élet szinte minden területén hasznát vehetik majd, gondoljunk csak arra, hogy egy kockát rátenni a másikra, olyan, mint az asztalra tenni egy poharat, vagy felemelni egy villát, de a későbbiekben a matematikai tanulmányaik alatt is rettentő nagy hasznát veszik annak, amit kisgyermek korukban megtanultak a kockák segítségével. 

3. Finommotorika, szem- és kézkoordináció

Az összeszereléssel és szétszedéssel megannyit fog fejlődni a finommotoros képességük, hiszen a kisebb darabok nagy koncentrációt igényelnek.

A pici ujjaiknak ügyesen kell mozogniuk, ezáltal fejlődik a mozgás-, szem- és kézkoordinációjuk is. Amíg építenek fejlődik a kézügyességük, megtanulják a pontos irányítást és ez hasznukra válik amikor épp rajzolni tanulnak, írni vagy más manuális tevékenységet végeznek. 

4. Logikai és problémamegoldó készség

A játék használata során nem csak a kreativitásukat használják, hanem vele együtt fejlődik az agy azon része, ami a logikai kérdésekért és a problémák megoldásáért felel.

Mikor létre szeretnék hozni az általuk elképzelt formát, ez a terület dolgozik náluk, egészen az építés megkezdésétől a kész mű befejezéséig.

Meg kell tanulniuk előre gondolkodni, terveket készíteni és megvalósítani azokat, ezalatt pedig levonniuk a következtetéseket és megtalálni az ok-okozatot.

5. Kommunikáció és szociális képesség

A közös építgetés velünk, testvéreikkel vagy kis társaikkal arra ad lehetőséget, hogy interakcióba kerüljenek más emberekkel, ezáltal pedig megtanulnak együttműködni.

Amikor közösen építenek kommunikálniuk kell egymással, megosztani ötleteik és megvitatni azokat, valamint együttműködniük a közös cél elérésének érdekében.

Ezzel megtanulnak csapatban együtt dolgozni és figyelni a másikra, emellett pedig szociális képességeik is fejlődnek. 

6. Koncentráció és türelem

Ha elkezdenek megépíteni egy alakzatot, akkor ahhoz türelemre és koncentrációra van szükségük, hogy a végén egy kész művet kaphassanak. Kitartónak kell lenniük a munkájuk befejezéséig, ez pedig közvetve járul hozzá a fókusz fenntartásához. 

Míg építenek türelmesnek is kell lenniük, ami belső szabályozáshoz vezet, ez pedig később az iskolai életben óriási haszon lesz.

Miben másabbak a Montessori Építő és Szortírozó Kövek?

Tehát, ha olyan játékot keresünk, ami rengeteg területen fejleszti gyermekünket az építőkocka egy olyan dolog, amivel sosem foghatunk mellé. Minden gyermekes háztartásban helye van.

  A Montessori Fa Építő és Szortírozó köveink is ezen az elven alapulnak, annyi kitétellel, hogy poliéder kialakításuk, teljesen új élményt nyújt nem csak a gyerekeknek, hanem nekünk is, hiszen más-más alakjuk, színük és súlyuk miatt még nagyobb kihívásokat rejtegetnek. 

Jelenleg futó akciónkban a 16 + 11 darabos kövek rendkívül kedvező áron vásárolhatóak meg.

Montessori Fa Építő Szortírozó Kövek

Az egyensúlyozó építőkockák kiváló minőségű fából készülnek, melyeket környezetbarát festékkel vonnak be. Természetes, biztonságos, nem mérgező anyagokból állnak, és gyönyörűen kidolgozottak. A kézi polírozás során a felület sima és sorjamentes lesz, hogy a gyerekek jobban élvezhessék a játékot.

3990Ft